Knjiga ”Podesi jedra” - Feng Shui priručnik - recenzije

 

Knjiga u prodaji

 

PODESI JEDRA

Feng Shui prirucnik

 

IZVOD IZ RECENZIJE

“Ovo je jedna od onih knjiga za koju ćete lako shvatiti da je neophodno imati je kraj sebe čitavog svog života. To je sveobuhvatan feng shui praktikum, napisan iz pera spisateljice koja je gotovo dve decenije provela u traganju za odgovorima. Knjiga konačno raskrinkava šta je to zaista feng shui ali i sve ono što on nije. Pitanje koje je dugo na ovim prostorima ostajalo bez odgovora. Ovo je knjiga za sve one koji su se na ovaj ili onaj način inresovali za ovu drevnu veštinu ali o tome nisu imali koga da pitaju.”

Biserka Jakovljević

psihoterapeut i publicista

 

 

Maja Paninčić- Novi Sad

 Ovaj sjajan priručnik,me potpuno oduševio, konačno da neko objasni šta jeste ova divna nauka Feng  Shui, a šta je nametnuto u ovom potrošačkom svetu, pa da pomislimo da će nam razne patke, žabe i ostali prozvani lekovi pomoći! Ljubav, strast i višegedišnje iskustvo divne Goce, vidi se i oseti u svakoj reči ove knjige. Nastavite tako, moj dubok naklon!

 

Samra Bulatovic –Menadzer

Provedoh divno popodne uz tvoju knjigu i odskrinuse se vrata meni nepoznate oblasti. Hvala ti sto si delic svog znanja podelila sa nama i sto si me snagom svoje reci zainteresovala za ovo drevno znanje koje obogacuje, ulapsava zivot i cini ljude sretnijim.

 

Sandra Magerle Ex SrečkovićZagreb

Odlična knjiga, svaka preporuka za čitanje! Jasno objašnjene razlike između "ovog nametnutog" Fenga i pravog koji je postojao davno prije a pokazuje istinsku energiju doma i okoline. Svaka pohvala autorici knjige u kojoj se vidi strast, znanje i iskustvo u feng shuiu. Svako dobro i uspjeh u daljnjem radu i životu !

 

Nevenka BlažikBeograd

Knjiga koju sam prvi put u jednom dahu pročitala!

Sada joj se stalno vraćam i divim se sa koliko je mudrosti i životnog iskustva napisana, a na tako jednostavan i lagan način (posebno za nas laike koji želimo da naučimo & shvatimo šta je PRAVI Feng Šui) .
Svakome je preporučujem i želim da ih bude još.

 

Ljiljana Djukic- Beograd

Iskreni pokusaj autora, Gordane Šutanovac, da svojim priručnikom, u ljudski zivot unese dugine boje. Svoje znanje preuzeto od učitelja Feng Šuija i vestine kojima je ovladala daruje svima nama. Na nama je izbor.

 

Svetlana Aksentijevic- Beograd

Feng Shui je ozbiljna nauka, na zalost kod nas povrsno i pogresno predstavljena. Mali doprinos da se shvati na pravi nacin, i napravi razlika izmedju POP Feng Shuija i Klasicnog je upravo ova knjiga!

 

 

Sonja Hemmi, 17. март · Dübendorf, Швајцарска ·

Fenomenalan priručnik koji je stigao i do Ciriha! Odavno nije izašla ovako dobra knjiga!!! Hvala Gordana Sutanovac na ovako divnom delu! Bravo!!!

 

Sladzhan YovanchovManila, Filipini

Knjigu preporucujem svima... posebno onima koji ne shvataju sta im se desava u zivotu...!!! Ja licno prepoznao sam sebe... i oko sebe! Citajte na zdravlje... i posebno... NA SRECU!!!

 

 

Milka Orlic‎ -“Tijens”

Naravno! Feng Shui uvek i svugde! Od kako sam pocela da ga praktikujem lepe su stvari pocele i da se dogadjaju...

Pre svega želim da naglasim da su prve i najosnovnije informacije o famoznom Feng Shuju u p o t p u n o s t i promenile moj život u najpozitivnijem smeru!!!! Feng Shuji mi je veoma pomogao, jer sam

o d m a h videla da zaista d e l u j e!!!! Prošle godine sam upoznala Gordanu Šutanovac koja mi je, prema principima FŠ uredila poslovni prostor, u kome se praktikuje i uči o korekciji zdravlja proizvodima KTM čiji su recepti stari više hiljada godina i koji su proglašeni za Brend i u Kini i u Srbiji.

Svakom od nas je data mogućnost izbora, što je svakako i najvažnije u filozofiji života u prepoznavanju prave mogućnosti! Prostor u kome živim je uredjen prema FŠ pravilima pre 25 god. i ponavljam - tada je pokrenuto i moje lično napredovanje.

 

Jelena Stefanovich – Beograd

Gordana Šutanovac je jedna divna i inteligentna dama koju sam upoznala na jednoj od radionica koje organizujem. Nakon toga, razmenile smo par reči i kada mi je pomenula Feng Shui, odmah sam je pozvala da bude gostujući predavač pri Centru za kreativni i umetnički lični razvoj. Samo nekoliko rečenica bilo je dovoljno da shvatim da fantastično poznaje materiju, da je majstor u svom poslu i da je vrhunski predavač. Sve ono što ranije nisam razumela dobilo je smisao, a uz Gordanu, Feng Shui je stvarno prava nauka u kojoj svako "zašto" ima mnogo svojih "zato".

Naravno da je predavanje bilo ponovljeno na zahtev posetilaca i da je sala opet bila prepuna! Moja topla preporuka je da se obratite Gordani ukoliko planirate bilo šta da radite sa svojim životnim prostorom, jer osim životnog prostora, sredićete i svoj život - na lak i radostan način, u blagostanju i harmoniji!
Puno uspeha ti želim, draga Gordana

 

Lampe kao lek

I dekor I rasveta u domu

Funkcija lampi u vasem domu je zaista visetruka! Sem prakticnog , ona ima I licni pecat, odrazava ukus I stil domacina. Koristi se u “svakom cosku”, I na mestima gde centralno svetlo nedopire u dovoljnoj meri, Ili nema prirodnog svetla spolja. Kreativnost lampi I materijala od kojih je izradjena moze da oplemeni svaki sektor doma, I da ga podrzi kako svetlom, tako I oblikom I bojom. Ipak, najvaznija uloga svetla tj. Lampi u domu je lecenje prostora od prekomernog jina.

Nastavi sa čitanjem

Kuća sa bazenom

Opsti podaci o kuci:

Položaj ulaznih vrata, (gledajući sa praga prema izlasku iz kuće) je 105 * Istok - i pripada istoku broj 3

Godina izgradnje je 2015 g. - Period broj 8 (2004-2024.god.)

TABELA LETEĆE ZVEZDE ZA PERIOD 8 I 2016.g. i ulaz na Istoku 3

TUMACENJE KOMBINACIJE BROJEVA

Samo kratak opis analize na datom primeru kuce: Obracamo paznju na ulazna vrata, spavacu sobu i na lokaciju kuhinje. Kuca iz perioda 8 sa ulazom na istoku broj 3, ( na dva nivoa) ima brojeve planinske i vodene zvezde na zapadu 8/8. Ulaz u kucu je na istoku , tu su brojevi 3/4. Nije bas najpovoljnija kombinacija , jer je broj 4 „mrtav”broj u periodu 8....ali, nije ni skroz los.

Ipak ce se najvise koristiti ulaz na severoistoku gde je broj 9 vodena zvezda –koja je alternativna (pored broja 8 u tekucem periodu).

Odmah vidimo da je planinska zvezda broj 8 idealna za prostoriju gde ce biti glavna spavaca soba. Dodatno, ta zvezda je podrzana planinom iza kuce sa zapada–prirodnom planinom! Kuca se naslanja ledjima na brdo , ugradjena je u njega! Stanari ce biti zbog toga darovani sa zdravljem i sa dobrim odnosima. Kuhinja je planirana na istoku, u sektoru gde su brojevi 3 /4. Broj 4 je povoljan za kuhinju, kao broj vodene zvezde.

Za raspored elemenata u kuhinji,i polozaj sporeta se radi mikro analiza, tkz. TAI JI sistem.

Po toj obradi u kuhinji... sporet bi trebalo da stoji na zidu ka hodniku u prve dve trecine levo od spoljasnjeg zida (gledajuci iz centra kuhinje ).

Terasa , i ispred nje bazen, pripadaju sektoru severoistoka , koji nosi brojeve 7/9 Broj 9 kao vodena zvezda je buduci prosperitet i nagovestava bogatstvo stanarima , jer je podrzano vodom. Voda upravlja bogatstvom.

U centralnoj palati broj 1/6 nagovestava slavu i priznanje. Obratiti paznju na sever sa brojevima 5/2 , kao i na jugoistok gde su 2/5 zajedno, i deaktivirati lose energije...na mestima gde se nadju brojevi 2 i 5 zajedno.

Kuca je gradjena u obliku fotelje i to je povoljan polozaj-tkz zagrljaj.

Feng sui kuće u Sremskoj Kamenici, pored Dunava

kuca

kuca

Uvod

Dosta toga ima da se kaze o vodama u feng Šuiju. Ova oblast je možda i najvažnija komponenta u klasičnom feng šuiju, koju moraju da savladaju svi koji zele ozbiljno da se bave ovom granom metafizike.

Esencija feng šuija – što se tiče voda- je lokacija, protok, ulaz i izlaz, i priroda vode.Voda uređuje I određuje kuda plovi QI .

Do sada informacije koje sadrže ove teme nisu bile lako dostupne. Klasični tekstovi su zamršeni, zagonetni i teško razumljivi na samom izvoru . Zato ucitelji nisu baš spremni da to podele sa studentima.Resursi tih znanja su tajnoviti.

Forme, ili LUAN TOU (ime koje je poznatije u Kini), su esencijalne za svaki feng šui, posebno za sistem letećih zvezda

Važno je da znate da: Forme utiču na zvezde, a zvezde na stanare.

Takođe, klasicni textovi i drevni textovi, govore da vode utiču na bogatstvo, a planine na ljude. Oni su baza za generisanje QI u svakom okruženju. To je ovaploćenje za YIN I YANG energije u okruženju.

Kuća se nalazi pored Dunava- i ima natalnu kartu doma bisernog niza Ova kuća je zanimljiva iz dva razloga.

Prvi , što se nalazi na 20 metara od Dunava, a drugi što ima tabelu bisernog niza, izuzetno pogodnu za bogatstvo...i napredak.

Plac je uzak i dugačak.Na nizbrdici ...

Godina gradnje : 1959.g.-period 5
Grad: Sremska Kamenica
Kompasna direkcija glavnog ulaza u kucu: 315*SZ broj 2

Kratkim pregledom – vidimo da se u svakom kvadrantu nalazi NIZ od brojeva...npr:

Na jugoistoku je 3, 4, 5
Broj 3 je planinska zvezda , broj 4 je broj trigrama, i broj 5 je vodena zvezda.
Na jugu je 8, 9 i 1-
Na jugozapadu 1,2 i 3..i tako dalje.

Kombinacija bisernog niza je na strani ukucana , i podupire njihove napore da sve izađe na dobro.

Ulaz u kuću je na severozapadu, gde je broj 7 vodena zvezda. Nije idealna u periodu 8 (ali bila je odlicna u periodu 7, do 2004 godine). Međutim, biserni niz je moćan i podržava ukućane.

TABELA LETEĆE ZVEZDE ZA PERIOD 5, I 2015.godinu, ulaz na SZ 2

Zvezda 8, na zapadu , kao vodena zvezda je idealna za terasu, jer pokrece QI. Spavaca soba na jugu, podržana je planinskom zvezdom 8 (i prirodnim uzvišenjem iza kuće..brdom). Kuhinja se može uklopiti u sektor istoka, gde je vodena zvezda broj 4, (element drvo), ali i u sektor jugozapada , sa brojem 3 ...takođe i na severoistok gde je broj planinske zvezde 9.