Enterijer

 Realizovani enterijeri po postulatima modernog feng shuija

 

Svaka analiza doma je izazov za mene kao praktičara, posebna, kao otisak prsta. Uvek naučim nešto novo, to je neprekidan niz otkrića kome se kraj ne nazire.

Cilj je da svim poklonicima na našim prostorima proširim vidike o drevnim znanjima na razumljiv način, u vremenu  satkanom od tradicije i modernog. Često citiran naučnik i pronalazač Nikola Tesla davno je rekao:

“Onoga dana kada nauka počne da proučava nematerijalne fenomene, za jednu deceniju će postići više nego za sve prethodne vekove svoga postojanja.”

 

Tako je i sa Feng Shuijem, koji se upravo bavi nematerijalnim fenomenom, energijama koje su golim okom nevidljive čoveku, ali ipak postoje i deluju.

Važan je proces kako prići analizi doma, kojim koracim ići ka otkrivanju te tajne zapisane u temelju doma, otkriti uticaj nevidljivih energija koje deluju na čoveka i upravljaju njegovom sudbinom.

To je suština, i tu leži osnovna razlika između modernog Feng Shuija i Klasičnog, tradicionalnog Feng Shuija. Ako krenete od okruženja kuće i otkrijete uticaj brda i reke na dom, ili puteva i okolnih zgrada, ka unutrašnjosti kuće, znajte da idete stopama Klasičnog Feng Shuija. Ako se samo usresredite na enterijer doma praktikujete moderan Pop Feng Shui. 

Kada budete prihvatili da okolina, planine, zgrade, reke, putevi, deluju na članove domaćinstva i vaš dom, utiču na sudbinu i dogadjaje, na zdravlje ljudi,  na pravom ste putu. Nastavite samo pravo, sledite znakove i stići ćete do suštine, do Feng Shuija.

Klasičan Feng Shui se malo bavi enterijerom, to je odlika modernog Pop Feng Shuija.

U poslovnom Feng Shuiju (kao i u domu), prepručljivo je ispoštovati predlog  da se 60 %  enterijera opremi pravougaonim i kvadratnim formama, a 40% ovalnim i okruglim oblicima. Ravnoteža i treba da postoji. To se vezuje za strane sveta, pa recimo na SZ, S, i na Zapadu idu okrugle forme, elipse i polukružne forme i oblici, dok se za JZ, JI, SI, centar stana, i Istok predlažu pravougaonik i kvadrat. Jug je rezervisan za trougao i trapez. Ako se u prostoru taj balans ispoštuje, nećete rizokovati rigidnost prostora.   

 

 

Enterijere postavljene na sajtu radila:

Ana Šutanovac

Dipl. Industrijski dizajner

064/26-57-590

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.