Knjige

 

Na koricama mojih knjiga je lavirint. Upravo kroz njega sam prolazila da dođem do što više znanja i žedno ga upijem. Ovo radim isključivo iz ljubavi.

 

Svaki podnaslov u ovoj knjizi bi mogao biti potpuno zasebna knjiga, toliko je obimna tema. Ali neko je ipak trebalo da je započne, zar ne? Sigurna sam da ćete uživati čitajuci je, a verujte mi i ja sam uživala dok sam je stvarala.

 

Knjige možete poručiti na mail:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

 

Druga knjiga, Feng Shui u arhitekturi

Izvod iz recenzije

„Poznavaoci i ljubitelji feng shuija imaju pred sobom jednu zanimljivu i svojevrsnu poslasticu zgotovljenu iz spisateljskog pera autorke koja se sa nepresušnim entuzijazmom gotovo dve decenije bavi ovom drevnom veštinom. Uviđamo da autorka u zavidnoj meri poznaje mnoge skrivene tajne feng shuija i zato je u mogućnosti da nakon svog prvog čeda napisanog u formi priručnika (Podesi jedra) krene u dalja traganja i da se hrabro uhvati u koštac sa pitanjem koje je sve nas, ljubitelje feng shuia dugo interesovalo: koje su to sličnosti i razlike između feng shuija i arhitekture? U svetskoj literaturi nema naznaka da se pre nje bilo ko bavio ovom temom u literalnom domenu. Kao dugogodišnji čitalac knjiga iz oblasti feng shuia upućujem autorki zahvalnost za otkrivanje jednog novog i zanimljivog ugla posmatranja, svi komplimenti za njeno sazrevanje kao stručnjaka i spisatelja i naravno za izuzetnu hrabrost pri odabiru teme. Ovo delo u svakom smislu zaslužuje svoj život van okvira domaćeg izdavaštva.“

Biserka Jakovljević

psihoterapeut i publicista

 

Reč urednika

“Temeljan pristup materiji, tako karakterističan za autorku. Ona stvara živu i jasnu sliku kako feng shui putuje kroz vreme. Opipljivo je u knjizi kretanje kroz više ravni, od qi energije sve do čvrstih temelja arhitekture. Ova tema dobija na težini. Metafizički principi koračaju već vekovima kroz istoriju i ljudsku sudbinu. Autorka sagledava feng shui iz različitih uglova. Tema knjge je interakcija čoveka i okruženja. Implementacija feng shuija u arhitekturu. Orijentacija u prostoru i vremenu. Sadržaj knjige će razoružati i zaintrigirati svakog čitaoca”.

 

Slađan Jovančov

Diplomirani mašinski Inženjer /MBA Menadžer

Supervizor knjige «Feng Shui u arhitekturi» je Master Dr Antonio Sy Co, Manila Filipini

Knjigu možete poručiti na mail:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Supervisor of the book “Feng Shui u arhitekturi”

Master Antonio Sy Co

 

This is a highly recommended reference if you are looking for “a little bit more”, from your Feng Shui. This is an amazing book, however it is not a beginner book. If you are looking for the ultimate book on Feng Shui- this is the one that you want.  It’s full of information, not a quick read, and maybe not the simplest to read. I will be honored that my name will be on the cover of that book.

 

 

 

IZVOD IZ RECENZIJE

Supervizor Dalibor Purhmajer

 

Dragi čitaoci i ljubitelji Feng Shuija i Vastua, pred Vama je remek delo iz oblasti planiranja i uređenja prostora. Čitajući, i pažljivo prolazeći, iznova i iznova, kroz mnogobrojne primere iz života uglednih porodica i njihovih sudbina, kako naše tako i svetske baštine, stekao sam pregršt vrlo značajnih uvida koji su dodatno približili i produbili moja postojeća uverenja i ubeđenja na temu prostornih i životnih energija.

Sadržaj je jako bogat korisnim informacijama koje možete primeniti u svom životu i radu. Idući redom, primer po primer, dotakle su me sudbine ljudi, koje je autorka vrlo stručno i otvoreno približila kroz prizmu prostora i njegovih nebrojenih potencijala.

Ono što je meni knjiga donela, a verujem da će i Vama, jeste jače uverenje u postojanje božanske matrice koja nepogrešivo za nas i sa nama. Dala mi je novi polet, novu energiju, da se usmerim ka novim mogućnostima. Puno novoga sam naučio. Prolazeći kroz primere, samo sam dobijao potvrdu kako Priroda nikada ne prestaje sa nama da komunicira, kao da joj je zadatak da nas podseti gde smo došli i kako ponovo da povratimo izgubljeni fokus na suštinu, koja većini nas promiče. Dobio sam potvrdu da postoji univerzalni “jezik” kojim se prostor koristi kako bi sa nama komunicirao.

Jedna vedska mudrost kaže, “Ako želiš da saznaš ko ti je otac, pitaj majku!” Upravo je to moj utisak dok sam čitao knjigu. Da, pitaj Majku Prirodu, pa će ti pokazati gde je tvoje mesto pod suncem, i kome pripadaš!

Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju samoj autorki i dragoj prijateljici, što nas sve vreme podseća koliko toga još uvek ne znamo, a koliko toga još lepoga možemo da naučimo i primenimo u svom životu, na temu ličnog razvoja i rada na sebi.

Veliko HVALA!

Dalibor Purhmajer (učitelj Vastua – indijskog Feng Shuija)

 

IZVOD IZ RECENZIJE

Reč urednika

 

"Knjiga koja osvaja! Ovo je prekretnica u pristupu kako učiniti prihvatljiviom ovu oblast običnom čitaocu. Čak i ako niste poklonik ove drevne veštine duboko u sebi verujete da tu ima istine. Primetno je izuzetno zalaganje autora uz znanje i iskustvo. Svaka priča je novi i složeniji zahvat koji potvrđuje postojanje nama nevidljivih energija koje nas kao paučina okružuju. Na svaku priču bih stavio pečat koji potvrđuje da praksa ostavlja utisak, a nit analize vodi do spoznaje da je sve tako moralo biti. Sudbina vila i kuća iz priča utisnuta na pragu, pušta čudesnu muziku nama, kao i bivšim stanarima koji su je slušali u svoje vreme. Entuzijazam pisca se preliva i na nas čitaoce i podiže lestvicu u standardu kvaliteta pisanja knjiga na ovu temu. Cilj je da se čitaocima pruže znanja u jednom širem smislu, da ih pripreme za što bolje razumevanje veštine Klasičnog Feng Shuija."

 

dr Boris Despot,

redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

 

 

 

IZVOD IZ RECENZIJE

 

„Pred nama je svojevrstan unikat. Sličnu knjigu nećete pronaći ni na jednom stranom jeziku. U ovoj knjizi su na jedinstven način kroz feng shui analize date slike o životu slavnih žitelja Beograda. Gordana je sistematično realizovala uporednu analizu njihovih životnih puteva sa onim što nam ova drevna veština priča o njihovim domovima. Sadržaj knjige potvrđuje da ništa u životu nije slučajno i da sve čemu težimo biva determinisano našim životnim izborima.

Junaci Gordaninih priča su izborom svojih domova nesvesno uticali na svoje životne puteve. Temeljna i struktuirana analiza, bazirana je na klasičnim feng shui principima. Okruženje u kome su živeli slavni beograđani je delovalo podsticajno za njihove karijere i druge aspekte života, ili ih je sputavalo da postignu pun razvoj svojih potencijala. Uz Gordaninu pomoć možemo uvideti zašto su neki od njih bili nasrećni u ljubavi ili zašto nisu imali potomke. Ove zanimljive i uzbudljive priče koje se čitaju u dahu, nam otkrivaju  nov pogled na tajne starog Beograda. Na kraju se samo po sebi nameće pitanje da li slučajnosti postoje ili je sve unapred kodirano? Da li dugujemo svojim potomcima i sebi da ipak utičemo na svoju sudbinu ili se treba nepromišljeno prepustiti da ona sama izabere nas?“ 

Biserka Jakovljević, psihoterapeut i publicista

 

 

 

 

 

Knjiga «Biserni niz» Feng Shui u praksi se čita  «u dahu». Ovo je prva knjiga u svetu koja iz ugla Feng Shuija otvara nove vidike. Čitajući je shvatate  da se radi o jednoj posebnoj knjizi. Temelji se na znanju iz oblasti San He i San Yuan primenjeno na teritoriji Beograda. Sadržaj knjige je prekretnica u pisanju knjiga na ovu temu, a zasniva se na iznetim činjenicama koje potvrđuju teorije drevnog Feng Shuija u praksi.

Doktrina koja se temelji na činjenicama iz života određenih ljudi, pobeđuje simboliku, sujeverje i prazne priče. Ovo je čas preporoda Klasičnog Feng Shuija. Ako je i postojalo «izgubljeno vreme» ovom knjigom je nadoknađeno. «Biserni niz» ima ulogu odbrane drevnog znanja iz Klasičnog Feng Shuija, gde se ono ponovo rađa i ima smisao kakav je imala u 10- tom veku!

 

Jelisaveta Gojković Kovačević Feng Shui praktičar, Herceg Novi

 

 

 

Knjiga «Biserni niz» nas dublje usmerava ka zajedničkim interesnim ciljevima. Naziremo jezik i mudrost tradiconalnog Klasičnog Feng Shuija. Postignut je cilj razvijanja povrenja sa publikom. Priče iz knjige vrede onoliko kolika je moć čitaoca da razume poruke. Mikro svet ove drevne nauke kroz knjigu «Biserni niz» postaje makro svet. Vreme će pokazati da je ovo «vizionarska knjiga».

 

Svetlana Aksentijević, učitelj, Beograd 

 

"Pred nama je i treća knjiga našeg, međunardno priznatog, poznavaoca Feng Shuija Gordane Šutanovac. I ne samo poznavaoca već i vrsnog praktičara.

Ova knjiga je obogaćena ilustrativnim primerima iz života poznatih ličnosti. Poznavaoci Feng Shuija mogu kroz knjigu da prate precizno dokazivanje. Laicima ostaju ilustrativni primeri, koji ih tek uvode u tajne ovog znanja.

Svima, kojima je stalo do sklada, toplo preporučujem ne samo ovu knjigu, već i živu komunikaciju sa Gordanom Šutanovac".

 

Nikola Janevski, Rukovodilac biblioteke Tehnološko-metalurškog fakulteta, Univerziteta u Beogradu

 

Knjigu možete poručiti na mail:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

Biserni niz

 

Četvrta knjiga, Carski Feng Shui

 

 

Izvod iz recenzije

 

Priroda i čovek su izloženi svakodnevnim promenama. Pojedincu je potrebna tehnika koja će ga spojiti sa okruženjem, ne bi li bio bliži sebi. Ova knjiga će vam pružiti puno znanja o svetu, ali i alate koji vam pojednostavljaju tehniku feng shuja. Nakon što primenite bar neke od korisnih saveta iz knjige, ubrzo uviđate promene koje vam značajno mogu olakšati život.  “Carski feng shui” je prva knjiga globalno gledano, koja širi vidike, i posmatra ovu drevnu nauku Klasičan feng shui, iz mnogih uglova.  Postoji sjajan učitelj, ako ga razumemo, to je priroda.

 

Mina Jakovljević

student inženjeringa industrijskog dizajna, Budimpešta, Mađarska

 

 

Izvod iz recenzije

 

Svi smo čuli za feng shui, ali znamo li zapravo šta on znači i kako ga uspešno primeniti. Кako iskoristiti prirodu a ne naškoditi joj? Gde tražiti harmoniju, udobnost i kvalitetan život? Autorka nas kroz knjigu vodi kao učitelj učenika kroz azbuku, od početka do kraja otkrivajući nam veoma složene principe feng shuija na jedan jednostavan i efikasan način. Razjašnjava nam složeni problem koji je nastao mešanjem klasičnog i modernog feng shuija. Predlaže povratak klasičnom feng shuiju, ne isključjući mogućnost sopstvenog izbora između ova dva. Кao što telo ima dušu, tako i prostor može  imati sopstveni život. Кako povezati naš i život samog prostora autorka detaljno i studiozno objašnjava. Otkrićete zašto je ipak važno da li vaš stan gleda na ulicu, reku ili brdo. Bićemo zahvalni što nas je podsetila da smo mi ovde zbog prirode, a ne priroda zbog nas jer ona može bez nas. Da li možemo mi bez nje?

Retko izlazim iz svog okvira literature koju čitam. Кada sam dobila ovaj tekst na čitanje, moram priznati da sam bila malo skeptična. Međutim, autorka je u paramparčad razbila sve moje predrasude, odškrinuvši vrata nepoznatog sveta koja sam čitajući knjigu sa uživanjem otvorila do kraja, spremna na otvarenje svih sledećih na koja naiđem.

 

Ana Tošanić

profesor književnosti