Značenje brojeva

Nakon obrade prostora po Feng Shui principima, (po metodi leteće zvezde), i kada klijenti sprovedu promene koje je praktičar predložio, pitaju me klijenti „koliko je potrebno vremena da bi smo videli rezultate?”

 

Iz ličnog iskustva, smatram da je potrebno čekati tri meseca da vidimo značajne promene. U stvari, one se događaju svaki dan, malo po malo, suptilno. Brže ćete dočekati promene koje se vezuju za vodenu zvezdu ( koja se vezuje za karijeru i novac), nego za planinsku (koja se vezuje za zdravlje i međuljudske odnose). Voda je pokretljivija, planina je stamena.

 

 

Žuta petica

 

Postoji oblast Feng Shuija koja se bavi letećim zvezdama tj. brojevima. U nju spadaju i tumačenja za dobre i loše energetske uticaje i opis šta koji broj može da nam donese u dom ili poslovni prostor. Brojevi se sele svake godine (i svaki mesec) u drugi sektor (tj. stranu sveta). Oni čine jednu posebnu celinu, veoma moćnu za one koji znaju da ih tumače. Ova metoda je popularna i sve više se koristi. Tkz. Žuta petica koja je najnegativnija, ali i predvidljiva, jer tačno znamo kada će se gde naći u domu (ili poslovnom prostoru) i možemo biti na oprezu.

 

Svake godine godišnja zvezda ostaje u jednom sektoru cele godine, a zatim se seli u drugi sektor. Neke zvezde donose povoljne okolnosti, dok su druge nepovoljne.

 

Raspored leta Žute petice narednih godina

 

Idemo sad  malo u napred. U 2019. godini Žuta petica će biti na jugozapadu. kuće i firme, sa ulazom na JZ moraju biti na oprezu. U 2020. godini Žuta petica se seli na istok. Potom, 2021. godine će naseliti jugoistok svake kuće.

 

 

Mesečne zvezde i njihov uticaj

 

U knjizi „Podesi jedra “ postoji deo koji govori o tome da se Klasičan Feng Shui bavi ( između ostalog) i predviđanjem događanja. Tabele koje ukazuju na raspored energija u prostoru, takođe se mogu upotrebiti da se opiše i precizira mesečna aktivnost ukućana, u zavisnosti gde im se nalaze ulazna vrata u kuću, stan ili poslovni prostor.

Tema je obimna, ali sam htela da Vam pojasnim da se Feng Shui analiza samo vašeg doma, može iskoristiti na najbolji mogući način, koristeći tabelu urađenu samo za vaš dom.

Ovaj metod se takođe koristi i za odabir datuma za važne događaje u porodici, od venčanja, preseljenja, pa do početka posla ili potpisivanja ugovora.

 

 

 

Godišnje konsultacije

 

Šta je godišnje podešavanje po  Feng Shuiju?

Kraća godišnja konsultacija je  usmerena na rešavanje interakcije postojeće strukture sa novogodišnjim "ulaskom" Qi Energije. Ona se razlikuje od sveobuhvatnih konsultacija, jer je godišnje ažuriranje samo  nastavak, i ona obično ne uključuje veliko renoviranje.

U sadašnjem vremenu ova metoda je veoma popularna jer daje brze rezultate.
U svakoj sobi treba koristiti samo jedan element, jer korišćenje više elemenata ima neutralni efekat jedan na drugi. Ovi elementi se biraju na osnovu orijentacije kuće, njenog vremena izgradnje, datuma rođenja ukućana i drugih parametara. Zato nijedna kuća nije ista, a konsultacije zahtevaju mnogo vremena, iskustvo, i obično je obavljaju samo kvalifikovani stručnjaci.
 

Šta se dešava svake Nove godine?

Energija kosmosa pomera se  …malo po malo. Ova promena će imati veliki uticaj na neke kuće i zgrade. Međutim, efekti na postojeće zgrade su različiti. Možete to zamisliti kao promenu sezone za zgradu, a neke godine znaju biti   povoljnije od drugih. Među njima imate godine koje donose nadprosečan finansijski uspeh, druge koje uzrokuju novčane gubitke i smanjenje prihoda. Neke od  godina pomažu u plodnosti, ali druge stvaraju poteškoće u odnosima i loše zdravlje. Godišnja ažuriranja su obavezna i može se reći u zargonu ... uradimo fino podešavanje da  "zaronimo u dobar Qi".

Međutim, moram dodati da ove godišnje korekcije nisu toliko obimne kao one koje su obavljene tokom sveobuhvatne prve konsultacije. One obično ne uključuju stvari poput prepravljanja  bilo kog dela spoljasnosti

(ili unutrašnjosti ) zgrade, ili bilo koje strukturalne konstrukcije ( zato što su godišnje korekcije sve privremene).

 
 
Objasnjenje:
 
Gorni broj levo- broj planinske zvezde
 
Gornji broj desno- broj vodene zvezde
 
Veliki broj u sredini je – broj trigrama
 
Broj u donjem desnom uglu je- godisnji broj