Od Fiće do Poršea

Od Fiće do Poršea


Poslednjih godina moji su
klijenti većinom muškarci. Otvaraju firme, zidaju kuće, kupuju nekretnine i žele savet, konsultacije...analizu.
Ponekad dođe do malog nesporazuma. Posebno ako su ranije sarađivali sa praktikantom koji radi isključivo moderan, Pop Feng Shui (a da pri tom ne naglase i objasne koju tehniku koriste u analizi).
Da otklonim nesporazume i objasnim najplastičnije što se može, uzimajući kao gradaciju modele automobila, krenem ovako:
Moderan Feng Shui je kao da ste kupili fiću ...za 150 EUR. Ta vrsta Feng Shui analize toliko vredi. Moderan Feng Shui je kreirala sekta Crnih šešira 1986. godine. Radila sam i ja takve vrste analiza pre 25. godina. Ali sad znam za bolje! Pomenutom metodom možete dobiti estetski lep enterijer i balans yina i yanga u prostoru. To je sve. Kada je nekome baš neophodan savet za enterijer (nema ideju za sređivanje prostora), uradim dodatno i modernu varijantu Feng Shuija.


Vrhunska praksa klasičnog Feng Shuija podrazumeva školu kompasa Luo Pana i sistem San He i San Yuan (pri kome je u ova brza vremena najpogodnija metoda Letećih zvezda). Škola kompasa nam omogućava postavku temelja za kuću, tačnije određivanje položaja ulaznih vrata po stepenu kompasne direkcije za vlasnika nekretnine. Dodatno, sistem Leteće zvezde upotpunjava celu priču savetima za orijentisanost objekta prema stranama sveta, ali i izračunavanje energija konkretnog prostora. Ovi sistemi ne protivureče jedan drugom na naprednom nivou. Ne radi se o tome koji je bolji, već o tome koji sistem Klasičnog Feng Shuija odgovara potrebama klijenta i zahtevima nekretnine.
Sistem sa tabelama potiče iz 10.- tog veka. To je ekstermno sofisticiran metod sa mnogo slojeva. Klasični majstor za koga se može reći da je „osnovao“ San Yuan, kao školu Feng Shuija, bio je učitelj Jiang Da Hong, Feng Shui majstor kasne ere Minga (1368-1644, poslednja carska dinastija).
Klasičan Feng Shui ima bazu za naučna istraživanja i čvrst holistički temelj, za razliku od modernog koji ima više psihološki uticaj.
Primena pomenutog znanja je za Balkan i šire, kao recimo Mercedes! Savet vredi dosta...minimum 500 – 1.500 EUR. Dobijate najbolje za sebe na svim poljima.
Postoji i porše!. Njega praktikuju na tlu Kine, Malezije- Kuala Lumpur, Filipinima, vredi oko 20.000 USD! Klasičan, izvorni Feng Shui koji tamo rade majstori je u širokoj primeni, i na ceni!
Možda će ove informacije nekome koristiti, neobaveštenost zna skupo da nas košta!