Primer iz prakse

Iz knjige Feng Shui priručnik «Podesi jedra»

 

Iskustva iz prakse su nešto upečatljivo, i retko se dva puta isto ponovi. Svaka nova analiza je kao otisak prsta, jedinstvena i na svoj način zanimljiva. Razumećete, što niko ne želi da se javno eksponira da je na njegovom prostoru rađena Feng Shui analiza. Ima u svemu tome mnogo ličnog.

Radila sam analizu stana koji je izgrađen na jednoj zgradi u Beogradu, kao nadogradnja na postojeću trospratnicu. Trajalo je sve to godinama, papirologija i grubi radovi, a sve je moralo da se izvede, na jedini mogući način, na već postojećoj osnovi. Radovi su bili gotovi tek 2011. godine. Angažovana sam da Feng Shui uradim nakon toga.

Ceo elaborat sam završila, ali nemogućnost, u fizičkom smislu, da se ulazna vrata pomere bilo gde je ograničila moj zamah u radu, iako je to prvo što sam poželela da uradim. Vrata se nalaze na severu. A sever je loša direkcija po KUA broju vlasnice stana. U stanu bi trebalo da žive majka sa ćerkom od deset godina. Stan je nadograđen, ali u obzir uzimam godinu postavke temelja za zgradu, a to je u periodu broj 6, mada nikako ne zanemarujem ni period 8, u kom je nadogradnja urađena. Okolina je mirna. Teren je ravan. Ulica je pod uglom od 45% (kao lakat krivina), gde se zgrada nalazi na samom prelomu ulice, kod tog ugla. Kada se ide ulicom prema zgradi, tkz. otrovne strele udaraju u polovinu vertikale što je loš položaj generalno gledano. Iza same zgrade je put koji je uzak, i vodi ka periferiji, nije frekventan. Visoko drveće zaklanja dobrim delom prozore do trećeg sprata od sunca, svetlosti, ali i vetrova. 

Po stranama sveta najpovoljniji ulaz u stan za klijentkinju bi bio na jugozapadu, jer je ona KUA broj 8, element zemlja. Na žalost, sever je njena loša direkcija, sa 70% loših upliva energija, koja se ispoljava svađom u domu i na poslu, kao i dovođenjem rđavih ljudi u nečiji život. Opisuje se kao izdajnik sreće, pobornik prevare i sveopšteg prisustva “baksuza” u nečijem životu. Drugi povoljni pravci za glavna ulazna vrata bi bili na SZ, Z, i na SI. Što je fizički potpuno nemoguće sprovesti u delo! Ograničenja uvek postoje, nekad manja nekad veća.

Stan je urađen tako da su na prvom mestu spavaće sobe postavljene tako da se iskoriste pozitivni uplivi za članove domaćinstva po njihovim GUA brojevima. Soba na SI je za majku najbolje rešenje. Enterijer je uređen sa akcentom na udobnost, ali je ispoštovan i estetski momenat, koji je damama važan. 

Njih dve su se uselile u novi stan sa radošću, a harmonija u stanu je goste tu zadržavala duže nego je to odgovaralo stanarkama. Energija je svakako bila veoma usklađena, a balans Yina i Yanga savršen. Spletom okolnosti, brat vlasnice stana, prodaje svoj stan, i dok ne kupi veći prostor za svoju porodicu, dolazi sa ženom i dva sina da živi u stanu moje klijentkinje. Ona se seli sa ćerkom kod roditelja, na godinu dana.

Zaplet sledi.

Te, 2016. godine, po sistemu letećih zvezda, predikativnoj metodi Feng Shuija, prognoze su bile da će žena u domu da kupi nekretninu. Takva predikcija je bila nemoguća za damu koja je bila moj klijent, jer se tek uselila u ovaj stan, i bila je skroz finansijski iscrpljena. Međutim, useljenjem njene snajke i brata sa decom u njen stan, situacija se menja. 

U roku od godinu dana, sa novcem koji je stečen prodajom njihovog manjeg stana, i kreditom koji je podigla snajka u banci, oni zaista kupuju stan kako je i bilo predviđeno analizom za tu godinu!! Dakle, spletom životnih okolnosti, potpuno nepredviđenih, ispunila sa predikcija. To je neobičnost ove discipline, ali i potvrda da se čak i neobična predviđanja ispunjavaju. I mene samu je iznenadila tolika preciznost, iako imam razna pozitivna iskustva sa ovom vrstom analize.

Brat i snajka, kupuju veliki stan, sređuju ga. To sve traje još pola godine, i useljavaju se u njega. Moja klijentkinja je ponovo u svom stanu. Ovde bih dodala jos jednu „sitnicu”. Tiče se urednosti i neurednosti u kući. Klijentkinja mi je napomenula kako je njena snajka neuredna i kako se plaši da će njen novi stan biti zapušten i uništen, što se zaista desilo. Pojavila se kondenzacija na više mesta od neprovetravanja. Napukao je novi lavabo, zidovi i nameštaj su se pohabali i oštetili, veliko ogledalo je napuklo, a o neurednim plakarima i kuhinji nije pristojno ni govoriti. 

Utešila sam je da to nema mnogo veze sa Feng Shuijem, a da će ih verovatno obavezati da štetu na neki način nadoknade. Dakle, moram vam reći da, iako je čišćenje i spremanje svakako neophodan deo života, čišćenje i spremanje ne popravlja Feng Shui. Klasičan Feng Shui ne poznaje pojam nereda. Iako je sve u stanu za vreme boravka bilo neuredno, ispunila se predikcija za kupovunu stana, bez problema. Nered nije uticao na energiju, tj. potenciju kupovine nekretnine. To ne znači da trebate da zapustite svoj prostor, samo sam želela da dam primer iz prakse kako to funkcioniše. Pop Feng Shui ima deo koji se bavi čišćenjem prostora, i uvek volim da stavim granicu između Klasičnog i Pop Feng Shuija.