Lampe kao lek

I dekor I rasveta u domu

Funkcija lampi u vasem domu je zaista visetruka! Sem prakticnog , ona ima I licni pecat, odrazava ukus I stil domacina. Koristi se u “svakom cosku”, I na mestima gde centralno svetlo nedopire u dovoljnoj meri, Ili nema prirodnog svetla spolja. Kreativnost lampi I materijala od kojih je izradjena moze da oplemeni svaki sektor doma, I da ga podrzi kako svetlom, tako I oblikom I bojom. Ipak, najvaznija uloga svetla tj. Lampi u domu je lecenje prostora od prekomernog jina.

23082012003

23082012003

23082012005

23082012005

24112012006

24112012006

26032011002

26032011002

Jin brojevi I jin palate

U natalnoj karti doma, u mrezi od 9 polja, nalaze se brojevi koji nam opisuju energije u svakom polju tj. Na svakoj strani sveta. Postoje JIN brojevi (4,9,2 I 7) koji kad se nadju u nekom sektoru, ili pak zahvataju vise sektora u domu donose nevolje raznih tipova. Prekomerni jin oslobadja negativnu stranu zenske energije. Ovo je situacija koja moze da izazove da zene ne mogu da nadju partere, ili pak da muzevi napuste svoje zene zbog drugih grabljivih zena.

Sem jin brojeva postoje I jin palate. To su strane sveta; jug, jugoistok, jugozapad I zapad. One se I opisuju kao zenske prostorije svakog doma. Naravno da je nepovoljno da ove stane sveta u domu zaposednu I jin brojevi 4,9,2 I 7. Tada se desava gomilanje jin energije, koje ako su dodatno I okrecene u tamne boje mogu da (po predanjima) privuku lutajuce duhove, takvih iskustava ima I postoje neke jezive price vezane za to.

Ako postoji izrazen jin ci, onda u domu muska energija postaje ozbiljno ugrozena. Takvi domovi bivaju izlozeni vecim problemima posebno na polju braka I odnosa. Mladici koji zive u takvim kucama bivaju privuceni ka pogresnim, losim zenama, koje svakako nisu partneke koje ce im doneti srecu.

Zene koje zive u takvim kucama takodje nailaze na problem da privuku kvalitetne partnere. Prilicno otezava situaciju ako u takvom jin sektoru doma imate I veliko drvece koje zaklanja ulazak sunceve svetlosti kroz prozor u dom.Tada nastaje totalni kolaps u braku.

Primer:

Primer je kuca iz perioda sedmice, koja ima glavni ulaz sa zapada broj 1. Iz donje tabele mozete da vidite da su jin brojevi rasporedjeni upravo u jin palatama juga I zapada.Dodatno na samim ulaznim vratima sa zapada ulaz je zaklonilo lisce velikog drveca, a spavaca soba se nalazi bas u sektoru juga!

Primer natalne karte doma sa jin energijom u sektorima juga I zapada:

Sta da uradimo da unesemo vise jang energije u dom?

Jednostavno je- unecemo vise svetla u dom, I to na vise nacina. Sem lampi kao dodatnog osvetljenja , soba ce zivnuti ako zidove okrecite u belo, drvece sa spoljne strane podkresite tako vise sunca dopire do vasih soba I ulaznih vrata, okacite svetlije boje zavesa, I postavite lampu sa crvenom sijalicom koja ce spreciti prekomeran jin!

Mozete postaviti I pljosnate kristale duz otvorenih prozora jer oni doprinose da vise suncanih zraka unesete u vas dom.

Oblik , boja I materijali lampi

Ako se dvoumite pri izboru lampi za vas dom, ovaj tekst ce vam pomoci da se odlucite.

Posebno ako vec imate uradjenu analizu po Feng Suiju, bice vam kristalno jano gde I sta treba da vam stoji. Lampe, kao izvor svetla u vasim domovima osvetlice segmente vasih karijera, bracnih odnosa, zdravlja…I doprinece boljitku na svim poljima.

Za sector Jugoistoka, gde “stoji”vas novac u domu, trebalo bi da stoje lampe sa postoljem od drveta sa abazurima u zelenim tonovima, da asociraju na drvo! Naravno detalji zlatnih tonova su pozeljni! Oblici pravougaonik I kvadrat.

Kada pricamo o istoku, koji podrzava porodicu, predlog je veoma slican. Dakle oblik I boja su isti kao za JI, I dajte kreativnosti da se razmase.

Severoistok je oblast gde “spava” znanje! Podrzava ga zemlja pa lampe sa postoljem keramike, kristala, ili terakote su najpozeljnije u ovom sektoru. Abazuri u bojama zemlje, braon tonovi, slonova kost, bez nijanse, oker I boje senfa…Oblik je pravougaonik I kvadrat.

Centar stana kao I Jugozapad su takodje element zemlja, pa se za ta podrucja u domu takodje predlazu oblici, boje I materijali kao za Severoistok.

Zapad je metal, kao I severozapad. Materijal za postolje lampi je metal, (srebro, bakar, zlatni tonovi…) a abazuri u bojama izvedenim iz metala, plavi tonovi, zeleni I ljubicasti, sivi I beli, sa trakama u zlatnim ili srebrnim tonovima.

Jug je posebna prica! Boje zlata, kao I zuta, crvena, narandzasta I bordo. A oblik trougao, trapez!

Osnova je najbolje da bude Kristal. Oplemenite abazure motivima paunovog perja, zlatnim detaljima, ornamentikom .