Feng sui kuće u Sremskoj Kamenici, pored Dunava

kuca

kuca

Uvod

Dosta toga ima da se kaze o vodama u feng Šuiju. Ova oblast je možda i najvažnija komponenta u klasičnom feng šuiju, koju moraju da savladaju svi koji zele ozbiljno da se bave ovom granom metafizike.

Esencija feng šuija – što se tiče voda- je lokacija, protok, ulaz i izlaz, i priroda vode.Voda uređuje I određuje kuda plovi QI .

Do sada informacije koje sadrže ove teme nisu bile lako dostupne. Klasični tekstovi su zamršeni, zagonetni i teško razumljivi na samom izvoru . Zato ucitelji nisu baš spremni da to podele sa studentima.Resursi tih znanja su tajnoviti.

Forme, ili LUAN TOU (ime koje je poznatije u Kini), su esencijalne za svaki feng šui, posebno za sistem letećih zvezda

Važno je da znate da: Forme utiču na zvezde, a zvezde na stanare.

Takođe, klasicni textovi i drevni textovi, govore da vode utiču na bogatstvo, a planine na ljude. Oni su baza za generisanje QI u svakom okruženju. To je ovaploćenje za YIN I YANG energije u okruženju.

Kuća se nalazi pored Dunava- i ima natalnu kartu doma bisernog niza Ova kuća je zanimljiva iz dva razloga.

Prvi , što se nalazi na 20 metara od Dunava, a drugi što ima tabelu bisernog niza, izuzetno pogodnu za bogatstvo...i napredak.

Plac je uzak i dugačak.Na nizbrdici ...

Godina gradnje : 1959.g.-period 5
Grad: Sremska Kamenica
Kompasna direkcija glavnog ulaza u kucu: 315*SZ broj 2

Kratkim pregledom – vidimo da se u svakom kvadrantu nalazi NIZ od brojeva...npr:

Na jugoistoku je 3, 4, 5
Broj 3 je planinska zvezda , broj 4 je broj trigrama, i broj 5 je vodena zvezda.
Na jugu je 8, 9 i 1-
Na jugozapadu 1,2 i 3..i tako dalje.

Kombinacija bisernog niza je na strani ukucana , i podupire njihove napore da sve izađe na dobro.

Ulaz u kuću je na severozapadu, gde je broj 7 vodena zvezda. Nije idealna u periodu 8 (ali bila je odlicna u periodu 7, do 2004 godine). Međutim, biserni niz je moćan i podržava ukućane.

TABELA LETEĆE ZVEZDE ZA PERIOD 5, I 2015.godinu, ulaz na SZ 2

Zvezda 8, na zapadu , kao vodena zvezda je idealna za terasu, jer pokrece QI. Spavaca soba na jugu, podržana je planinskom zvezdom 8 (i prirodnim uzvišenjem iza kuće..brdom). Kuhinja se može uklopiti u sektor istoka, gde je vodena zvezda broj 4, (element drvo), ali i u sektor jugozapada , sa brojem 3 ...takođe i na severoistok gde je broj planinske zvezde 9.